hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis-magos fonat

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 5 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • A töltelékhez:
  • 12 szelet trappista sajt
  • 6 db virsli
  • 2 evőkanál olaj
  • A tetejére:
  • 2 tojás sárgája
  • ízlés szerint magok (szezámmag, napraforgómag, tökmag)

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Közben összekeverjük a tészta alapanyagait, hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, ezzel együtt tovább keverjük, összedolgozzuk. 40 percre meleg helyre félretesszük kelni.

A megkelt tésztát elfelezzük, téglalap formára nyújtjuk lisztezett deszkán. A téglalapot 3 egyenlő részre osztjuk, elvágjuk. Az így kapott kisebb téglalapok szélét bevagdossuk egyenlő távolságban a hosszabb oldalán a téglalapnak, kb. 2 ujjnyi hosszú sávok lesznek így, középen helyet hagyva a virslinek és a sajtnak.

Középen megkenjük olajjal, rátesszük a sajtot és a virslit. Fentről lefele haladva a bevágott széleket egymásra hajtjuk, mintha fonnánk, betakarva így a virslit meg a sajtot.

Közben a sütőt 180fokra előmelegítjük. Az elkészült fonatokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a sárgájával, és megszórjuk a magokkal.

25-30 percig sütjük.

Megjegyzés

Ezt a tésztát sokszor sokféleképpen elkszítettem már, jó kakaós csigához is! :D Bármivel meg lehet tölteni, de szerintem sósan a legfinomabb. Próbáltam már baconnel, kukoricával, sajttal és vöröshagymával is tölteni, úgy sem volt rossz. - Andy862

Ezek is érdekelhetnek

Friss