Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Úgy eszi a világ egyik legerősebb paprikáját, hogy abba mi belehalnánk

default user icon
MME
Világrekorder lett az a kanadai férfi, aki egy ültő helyében 135 karolinai kaszás paprikát pusztított el igen rövid időn belül. Nem mellesleg, ez a csípős zöldség hivatalosan is a világ egyik legerősebbje.

Mike Jack teljesítményét látva még minket is kivert a víz, hiszen a vegán versenyevőként tevékenykedő rekorder 6 perc 49 másodperc alatt tömött magába ötven darab csípős paprikát. Már eleve ez is egy nagy teljesítmény, ám a férfi nem állt meg itt. Végül 135 karolinai kaszást evett meg a könnyeivel küszködve, ezzel pedig világrekorder lett. Mick egyébként már húsz éve „szoktatja” magát a csípős ételekhez, így ha javasolhatjuk, senki nem próbálkozzon hasonló rekordkísérlettel, ugyanis annak komoly egészségügyi következményei lehetnek.

A paprikabajnok egyébként azt mondta az új rekord beállítása után, hogy az első harapásnál érkező csípős sokk brutálisan kemény, majd a másodiknál, amikor azt hiszi az ember, hogy ez már nem is olyan rossz, egyre csípősebbé válnak a falatok. Ez nem is csoda, hiszen a szaklapok szerint a karolinai kaszás a jalapeño csípősségének a több százszorosa.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek