Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Nincsen nyár lecsó nélkül – most mutatunk 11 zseniális receptet, a klasszikus kolbászostól a tarhonyáson át a tükörtojásos közel-keleti változatig!
Fanny magazin
A csípős ételekért sokan rajongunk, egyszerűen imádjuk, ahogy minden érzékszervünkre hat ez az intenzív íz. De vajon miért szeretjük? És milyen hatással van az egészségünkre?
Miért ne ehetnél padlizsánt, paradicsomot, paprikát, vagy éppen burgonyát? Ha szeretsz minden információt begyűjteni az egészséges táplálkozásról, biztosan feltűnt már, hogy több fórumon az javasolják, kerüld a padlizsán, a paradicsom, a paprika és a burgonya fogyasztását. Elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet ennek az oka?
Kallódik a konyhádban néhány friss paprika? Akkor mutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőlük ebédre vagy vacsorára - a lecsótól kezdve a töltött paprikán át a sültpaprika-krémlevesig összegyűjtöttük a kedvenc paprikás receptjeinket. Nálad melyik a befutó?
PATAKY KRISZTINA
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.
Hossó Anita
Akár a betonrengetegben az ötödik emeleten is lehet konyhakerted, ha van hozzá erkélyed, és persze némi vállalkozó kedved a megvalósításhoz.
Avena GoFit
Számtalan cikket olvashattatok már arról, hogy melyek azok az ételek, melyek fogyasztása kifejezetten ajánlott a nőknek, vagy melyek azok az élelmiszerek, amiket 30, 40, vagy 50 év felett erősen javasolt elhagyni. Ám a férfiakkal kapcsolatos ilyen, vagy hasonló jellegű válogatások háttérbe szorultak, amit most a következő összeállításunkkal igyekszünk orvosolni. Nézzük, mik azok az ennivalók, amelyek kifejezetten jót tesznek az erősebbik nem szervezetének, hiszen egyes tápanyagok a férfiakra és a nőkre a különbözőségek miatt esetenként máshogy hatnak.
SÁNDOR ADRIENN
Szájhagyomány útján terjed, a nagyitól tanultuk, hallottuk a piacon a néniktől... Nem szabad azonban felülni mindennek! Utánajártunk, melyik konyhai mítosz igaz, és melyik az, ami csak mese.
Padlizsánt, császárszalonnát, de még halat is adhatunk a lecsóhoz. Íme 10 szuper recept a nyár egyik legnépszerűbb és legolcsóbb ételéhez. Kezdők és haladók is találnak benne kedvükre valót!
DÖMÖTÖR VIOLA
Török Zsuzsa
Szereted a magyarosat? Van otthon paprika, paradicsom, hagyma és egy kis füstölt szalonna? Akkor már főzhetsz egy klasszikus lecsót, amelyet tetszés szerint gazdagíthatsz további hozzávalókkal.
Hogyan segíthetnek az intenzív ízű fűszerek a fogyókúrában? Az alábbiakban adunk néhány hasznos tippet!
A paradicsomszószban feltálalt, rizses-húsos masszával töltött paprikát igazi magyar ételnek tartjuk, pedig valójában csak mintegy száz éve vettük át a nálunk élő szerbektől, akik meg a törököktől tanulták.
Virág Katalin
Juhász Orsolya
Hiába költünk el egy vagyont drága bőrápoló termékekre, ha közben nem táplálkozunk egészségesen. Új sorozatunkban eláruljuk, mit kell ennünk ahhoz, bársonyos és kellően hidratált legyen a bőrünk!
Pataki Nóra
Habliliom
Veled is előfordult már, hogy a boltból kifelé haladva büszkén hátba veregetted magad, a kosaradban felhalmozott zöldség és gyümölcsmennyiséget látva, tudatosítva magadban, hogy végre áttérsz az egészséges életmódra? El kell, hogy keserítsünk: jobban teszed ha jól megválogatod, mi landol a kosaradban ( és most nem csak a chipsekről beszélünk), ugyanis az Environmental Working Group's (Környezetvédelmi Munkacsoport) szerint a gyümölcsök több mint 98 százaléka rovarirtó vagy növényvédőszert tartalmazott. Olvasd el, melyik gyümölcsök és zöldségek kerültek a listára és soha ne felejtsd el szuperalaposan megmosni őket!
Videó
Ha meghalljuk a töltött paprika szót, szinte már a szánkban érezzük a paradicsomszószos darált hússal töltött paprika ízét. Amit most mutatunk, még csak nem is hasonlít rá. Viszont nagy előnye, hogy mindössze három összetevőből készül, hamar készen van és isteni finom.