Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-kókuszos márványszelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy kb. 25x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd összeforgatjuk a tojáshabbal, végül a sütőporral elkevert liszttel.
  2. A massza felét a tepsibe simítjuk, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a sárga masszára kanalazzuk. Villával összekevergetjük, és kb. 25 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A tejben megfőzzük a pudingot, és még forrón belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a kókuszt. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt kókuszos pudinggal.
  4. A kihűlt süteményt lapjában ketté vágjuk, megtöltjük a krém 3/4-vel, a tetejére rákenjük a megmaradt krémet, és megszórjuk kókuszreszelékkel. 3-4 órára hűtőbe tesszük, és tetszés szerint felszeleteljük.

    13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

    13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss