Elkészítés: A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra, és tegyük félre.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával és az őrölt fahéjjal.
A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal, és a narancslével. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát (a szilikonos formát nem kell kibélelni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A mázhoz a porcukrot keverjük simára a citromlével és a piros ételfestékkel (a citromlét apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!). A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg, hogy teljesen rászáradjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre