A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, kissé lepirítjuk a paradicsompürét, meghintjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az alaplevet. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Felforraljuk, lefedjük, 20 percig főzzük, végül hozzáforgatjuk a durvára vágott bazsalikomot.
A töltelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a durvára reszelt cukkinit, majd 5 percig pároljuk. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a túrót, a parmezán felét, és alaposan dolgozzukössze.
A tésztalapokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd mindet kiterítjük. Megtöltjük meg a túrós cukkinivel, majd feltekerjük a töltött tésztalapokat, és félbevágjuk.
A paradicsommártást tűzálló tálba simítjuk. Elrendezzük rajta a töltött tekercseket, majd befedjük a tálat alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, az egészet meghintjük parmezánnal, és aranyszínűre sütjük.