hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-tepertős pogácsa

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összegyúrom, és hideg helyen pár órát, de akár 1 éjjelt is pihentetem. Közben a tepertőt ledarálom, borssal és sóval kikeverem, majd kinyújtom a tésztát, és elkenem rajta a fele töpörtyűkrémet, hajtogatom, kicsit pihentetem, majd kinyújtom, és a krém másik felét is rákenem, összehajtogatom, kb. 2 ujjnyira kinyújtom. A tetejét bevagdosom és megkenem tojással, kiszaggatom, tepsibe teszem és megsütöm.

Megjegyzés

Nálunk mindig dupla adagból készül, kevesebbel neki sem állok. Nem kell agyonsütni, viszont a túrótól nagyon finom, puha marad. - Pné Veronika

Ezek is érdekelhetnek

Friss