Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós bukta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
  2. Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, felkockázzuk.
  3. A túrót 2 tojássárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával kikeverjük, és hozzáadjuk a végén a fehérjét, amit habbá verünk (nem kell nagyon keményre).
  4. A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kicsit - kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk.
  5. Ha megkelt, akkor 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

Ezek is érdekelhetnek

Friss