hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török köfte (az eredeti recept)

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg bárányhús vagy marhahús (ledarálva)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor koriander
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 2 csipet chilipehely
  • frissen őrölt bors
  • A sütéshez:
  • 6 db bambusznyárs vagy fémnyárs
  • A tálaláshoz:
  • tortilla lap vagy pita
  • szeletelt lilahagyma
  • friss koriander
  • szeletelt paradicsom
  • Az öntethez:
  • 2 dl joghurt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

Elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és a korianderzölddel együtt tedd aprítógépbe, majd a hússal együtt egy tálba tesszük, chilipehellyel, őrölt római köménnyel és koriandermaggal fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összegyúrjuk az egészet.
  2. A húsmasszát hat részre osztjuk, majd nedves kézzel mindegyik darabot rádolgozzuk egy-egy nyársra.
  3. Faszénparázs felett grillrácson, vagy grillserpenyőben, oldalanként néhány perc alatt aranybarnára sütjük a köftéket. Fokhagymás joghurttal megkent tortilla lapon, vagy pitában, szeletelt lilahagymával, paradicsommal és koriander zölddel tálaljuk.
  4. Friss koriander helyett használhatsz petrezselyemzöldet is.

    Fogások darált hússal >>>

    Török ételek >>> 

    Még több grillrecept >>>

Megjegyzés

Mivel nyűgözöd le a barátaidat az idei év első grillpartiján? Gyere el március 23-25. között a Gardenexpóra, és tudj meg minél többet a 2018-as trendekről, készítsd el életed legfinomabb receptjét! - MME

Ezek is érdekelhetnek