Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla lap házilag

30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta! 
  2. Nyolcfelé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk azokat. Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat. Akkor vannak készen, ha kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk. Tálaláskor ha szükséges, felmelegítjük serpenyőben vagy mikróban.

PITA GYROS-HOZ >>> 

HÁZI TORTILLA TEKERCS CSIRKEMELLEL >>>

MEXIKÓI CSIRKÉS TORTILLA TEKERCS >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss