Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tortilla lap házilag

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi tortilla tésztájához egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt.
  2. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta! 
  3. Nyolcfelé osztjuk a tortilla tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra, és lehetőleg papírvékonyra nyújtjuk azokat.
  4. Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk.
  5. Tálaláskor, ha szükséges, felmelegítjük serpenyőben vagy mikróban.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss