Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pita gyros-hoz

MME MME
37 4.7/5
90 perc
rafinált
olcsó
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  2. Lisztes kézzel 10-15 golyót formázunk a masszából, majd 15 percig pihentetjük mindet. Közben a sütőt a lehető legforróbbra, 250-300 fokra előmelegítjük.
  3. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pita nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy olajozott, kilisztezett tepsibe tesszük mindet, így pihentetjük 10 percig, aztán 5 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, és a másik felét is zsemleszínűre sütjük. Egy tálba szedjük, és letakarjuk egy konyharuhával (különben ropogós és kemény lesz).

Görög receptek >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

GYROS - GÖRÖG NYÁR A KONYHÁNKBAN >>> 

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>

Megjegyzés

10-15 db lesz belőle (ki milyen nagyot szeret), jól fagyasztható és mikrózható. Ha sütésnél fehér marad, az sem baj, nem szabad túlsütni.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss