Tom yum (thai csirkeleves kókusztejjel)

MME MME
6 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.

2. A csirkemellet a forró olajon megpirítjuk, hozzátesszük a citromfűszálat, a chilit és a galangal gyökeret, átforgatjuk, meglocsoljuk a rizsecettel, a szójaszósszal és a halszósszal, újra átforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.

3. Felöntjük a csirkelevessel, forraljuk 2-3 percig.

4. Hozzáadjuk a kókusztejet is. Az 5 percre langyos vízbe áztatott üvegtésztát apróra vágjuk, és a levesbe tesszük.

5. Összeforraljuk a levest, megszórjuk az apróra vágott korianderrel, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss