A megtisztított paszternák két végét levágjuk. Karalábévájóval a zöldségben üreget alakítunk ki. Beletesszük a sáfrányos szeklicével színezett alaplébe, puhárafőzzük, majd kiemeljük és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát 1 ek felforrósított libazsíron, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Összeforgatjuk a darált pulykahúst a hagymákkal, megsózzuk, megborsozzuk és együtt pirítjuk néhány percig. Hozzáadunk néhány ek szeklicés főzővizet, felforraljuk, majdbelekeverjük a durvára vágott petrezselymet.
Megtöltjük a paszternákokat. Összekeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját és az apróra vágott snidlinget, majd a töltött zöldségekrehalmozzuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.