Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsáncsónakok

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt hosszában félbevágom, rácsosan bevágom. Egy serpenyőbe olajat teszek, ráfektetem a padlizsánokat a vágott oldalukkal lefelé, s megsütöm.

Közben a hagymákat aprítom, a paradicsomot és a paprikát kockára vágom, beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a darát húst, majd a sült padlizsán kivájt húsát, fűszerezem, összekeverem. Az egészet beletöltöm a padlizsán héjába, lefedem egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen).

A krumplikat alaposan megmosom, s felteszem főni. A sajtot lereszelem.

30 perc elteltével a fóliát leveszem, a töltött padlizsánra szórom a sajtot, tovább sütöm. 10 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok). Amikor már a sajt megpirult, kb. 10 perc elteltével, kiveszem és tálalok.

A tányérra teszek egy padlizsánt, mellé egy felszeletelt krumplit, rá petrezselymet vágok. Díszítem koktélparadicsomokkal.

Ezek is érdekelhetnek