Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta II.

MME MME
4 3.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A káposztát leveleire szedem, a vastag ereket levágom, hogy könnyebben tudjam majd összegöngyölni, és amíg a húst elkészítem, addig hideg vízben áztatom. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a rizset, ízlés szerint sót, borsot. Ekkor a káposztaleveleket kicsavarom, megtöltöm a darálthússal, egy kápszatelevélbe kb. 1 jó evõkanál darálthúst teszek, utána szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom. A töltelékeket szorosan egymás mellé teszem a lábosba ( akkor az igazi, ha cserépfazékban fõzzük ). A megmaradt káposztalevelet vékonyan összevágom és a töltelékek tetejére szórom.
Addig kell fõzni, amíg a hús elkészül.
Tálaláskor tejfölt teszünk rá.

Megjegyzés

Elsõ elolvasásra lehetséges, hogy nehéznek tűnik, de az elkészítése csak annyi idõt vesz igénybe, amíg a lábosba belerakjuk. Mialatt készül, feldíszíthetjük a karácsonyfánkat. Nálunk Erdélyben karácsony estéjén ez a fõétel, sültekkel tálalva ( pulykasült , kacsasült , csirkesült ). - MME

Ezek is érdekelhetnek