A megfőzött, még meleg krumplit pürésítjük, majd megvártjuk, míg teljesen kihűl. Közben elkészítjük a tölteléket.
A sajtot lereszjük, a két virsit felkarikázzuk, forró oljon megpirítjuk, majd rádobjuk a megpucolt és felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, a vegetát és az oregánót.
A kihült krumplit megsózzuk, beleütünk két tojást, és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, annyit, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. (Nem baj, ha egy picit ragad.)
Egy őzgerinc formát alufóliával befedünk, enyhén megolajozzuk, hogy ne ragadjon majd rá a krumpli - de azért ne is tocsogjon az olajban. Az őzgerinc alját a krumplival kibéleljük, erre rákanalazzuk a tölteléket, majd megszórjuk reszelt sajttal, és rátesszük a maradék krumplit.
180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor fedjük be alufóliával.
Nekem maradt ki egy kis krumpli, amit egy nagyon kevés olajon - tenyérnyi gombócokat gyártva, és azokat kilapítva, kisütöttem, majd sóztam. Nagyon finom lett az is. - ZitkoSzilvi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!