Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töki pompos (krumplis kenyérlángos)

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztős keveréket, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk.
  2. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, és kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  3. 200 fokon elősütjük kb. 8-10 perc alatt. A félig kész pompost kivesszük, tetejére 1 evőkanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkevert tejfölt kenjük, majd rászórjuk a szeletelt vöröshagymát, a kockára vágott húsos szalonnát és a durvára reszelt sajtot.
  4. A megdíszített pompost visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 5 percig tovább sütjük, amíg a kenyértészta készre sül, valamint a teteje megpirul.

Ajánljuk még:

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss