Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Mindmegette
A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.
A jó cigánypecsenye szaftos, füstös és eszméletlenül laktató étel. Elképesztően élvezetes, amikor kicsordul a füstös-zsíros íz a hirtelen sült, omlós hús, és a ropogósra sült szalonna kettőséből. Egy titka van, hogy igazán tökéletes legyen - mondjuk máris, mi az!
A sajt egy olyan alapanyag, ami a legtöbb étellel kiválóan működik. Nagyszerű példa erre a sajtleves is, amihez remekül illik egy lágyabb világos sör. Nos, ennek a két hozzávalónak a találkozásából született a sörös sajtleves, amit vétek lenne kihagyni. Pirított szalonnával az igazi!
Wagensommer Alexandra
A szalonna sokak kedvence. Ha szeretnéd, otthon is elkészítheted: a tartósítás nem bonyolult folyamat, ráadásul úgy fűszerezheted a húst, ahogy neked a legjobb.
Kovács Ágnes
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lesz tökéletes a töltött káposzta!
A bacon sokoldalúan használható a konyhában: az egyszerű tésztáktól kezdve a húsokán át a zöldségkrémlevesekig rengeteg ételhez passzol. Sőt, húsimádók még csokival, desszertként is fogyaszthatják. Íme, a mi kedvenc baconös receptjeink!
Bár nem gyakori eset, hogy épp só ne legyen otthon, amikor szükség van rá, de megeshet, és akkor orvosolni kell a problémát. Több ötletünk is van erre!
Imádjuk a sült szalonnát, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Hiába az évek és a rutin, előfordul, hogy nem lesz az igazi. Fanatikusok szerint a szalonnasütés művészet, és könnyű hibázni. Mutatjuk, mi az, amire nem szoktunk figyelni.
Vincze Tünde Brigitta
A bacon a reggelink, az ebédünk vagy a vacsoránk szerves része. Lehet, hogy hetente többször is fogyasztjuk, mégis tudtunk olyan tényeket összegyűjteni róla, ami még a húsételek legnagyobb rajongóit is meglepheti. Íme, 10 érdekesség a baconről, aminek ismeretében talán még nagyobb étvággyal fogyasztjuk el a baconös omlettünket vagy hamburgerünket.
Kautz József
Kevés annyira sokoldalúan felhasználható és népszerű hozzávalót tudnánk mondani, mint a bacon, ami húsokhoz, zöldségekhez, levesekhez, sőt, akár desszertekhez is illik. Bármennyire is imádjuk a bacont, nem mindegy, milyen fajtát választunk a boltban, ugyanis egy gyenge minőségű baconből a legjobb séf sem tud ízletes ételeket készíteni. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami alapján eldönthető, valóban jó minőségű bacont rakunk-e a bevásárlókocsinkba.
Hajdu István László
Videó
Skóciában egy kávézó azzal húzta ki a gyufát a vegánoknál, hogy a közkedvelt mesekarakterrel, Peppa malaccal reklámozzák baconös szendvicsüket. Sőt, állítólag már ott tart a sztori, hogy a nem vegán szülők is dühösek, akiknek gyerekei szeretik és követik a rajzfilmhős kalandjait.
A tojásos nokedli az egyik legegyszerűbb étel. A hagyományos változaton túl elkészíthetjük szalonnával, ropogós baconnel, zöldfűszerekkel, vagy kolbásszal is. Íme néhány variáció a nagy kedvencünkre.
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!
Salamon Csilla
Ha tökéletes bacont szeretnél készíteni a rántottád mellé, akkor itt az SOS segítség! A következő módszerekkel ugyanis olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha. Próbáld csak ki őket!
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.