Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lesz tökéletes a töltött káposzta!
A bacon a reggelink, az ebédünk vagy a vacsoránk szerves része. Lehet, hogy hetente többször is fogyasztjuk, mégis tudtunk olyan tényeket összegyűjteni róla, ami még a húsételek legnagyobb rajongóit is meglepheti. Íme, 10 érdekesség a baconről, aminek ismeretében talán még nagyobb étvággyal fogyasztjuk el a baconös omlettünket vagy hamburgerünket.
Kevés annyira sokoldalúan felhasználható és népszerű hozzávalót tudnánk mondani, mint a bacon, ami húsokhoz, zöldségekhez, levesekhez, sőt, akár desszertekhez is illik. Bármennyire is imádjuk a bacont, nem mindegy, milyen fajtát választunk a boltban, ugyanis egy gyenge minőségű baconből a legjobb séf sem tud ízletes ételeket készíteni. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami alapján eldönthető, valóban jó minőségű bacont rakunk-e a bevásárlókocsinkba.
Wagensommer Alexandra
Videó
Skóciában egy kávézó azzal húzta ki a gyufát a vegánoknál, hogy a közkedvelt mesekarakterrel, Peppa malaccal reklámozzák baconös szendvicsüket. Sőt, állítólag már ott tart a sztori, hogy a nem vegán szülők is dühösek, akiknek gyerekei szeretik és követik a rajzfilmhős kalandjait.
A tojásos nokedli az egyik legegyszerűbb étel. A hagyományos változaton túl elkészíthetjük szalonnával, ropogós baconnel, zöldfűszerekkel, vagy kolbásszal is. Íme néhány variáció a nagy kedvencünkre.
Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!
Ha tökéletes bacont szeretnél készíteni a rántottád mellé, akkor itt az SOS segítség! A következő módszerekkel ugyanis olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha. Próbáld csak ki őket!
A téli és kora tavaszi menü sztárja, a világszerte ismert és kedvelt bableves. Az egyik legrégebbi alapanyagnak számító szárazbab sok-sok ínséges időszakon segítette át az emberiséget, mivel ebből a könnyedén tárolható, energiában gazdag alapanyagból sokféle egytálételt, illetve levest készíthetünk.
Vincze Tünde Brigitta
Török Zsuzsa
3 gasztroprogram, ha jó ízekre vágyva kimozdulnál otthonról a hétvégén, de nem akarsz a szabadban fagyoskodni.
Kautz József
Szeretnél leadni néhány pluszkilót? Ne koplalj, inkább változtass pár apróságon, és a zsíros falatokat cseréld alakkímélő finomságokra!
Hajdu István László
Wessely Márta
Igazi XXI. századi mumus, a reform táplálkozás legnagyobb ellensége, a zsír esszenciája, a mindig csodálatos, soha meg nem unható, sokféleképp készíthető, önmagában vagy bármi mással ehető szalonna. Hogy miért érdemes fogyasztani? Megmutatjuk!
A magyar nemzeti ételkülönlegességekről nem elég csak önmagukban beszélni, hiszen hazánk ételei tájegységenként is széles választékot kínálnak.
Bezáratott a Nébih a napokban egy külföldi tulajdonú pékséget Budapesten, ahol borzalmas állapotokat találtak. A vécé egy légtérben volt az előkészítő részleggel, a hűtő kondenzvize ráfolyt az alapanyagként használt szalonnára, de lejárt alapanyagokat is találtak az ellenőrök. A pékség működését felfüggesztették, várhatóan egymillió forintos bírságot szabnak ki rá.
Salamon Csilla
A téli időszakban sem kell lemondanunk a különféle salátákról, csupán át kell őket hangolni a szezonnak és a fellelhető alapanyagoknak megfelelően.
WM
A nyári grillszezon után az őszi-téli időszakban is kedvelt a héjában sült krumpli. Míg nyáron főleg köretként szolgált a különféle grillhúsok mellé, s a parázsba dobott csomag minden különösebb furfang nélkül került a tányérunkra, addig a hűvös időben már több figyelmet szentelünk neki.