Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a farsangi fánk - 5 tipp sütéshez és tálaláshoz

A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni.
#1

A sütéshez használt edénynek elég magas legyen az oldala, hogy a forró olaj ne fröccsenjen ki. Legjobb a zománcozott vagy rozsdamentes acélból készült. A sült tészta kiszedéséhez célszerű csipeszt használni. 


 #2

Az olajat 170-180 fokra kell felhevíteni. Ellenőrzésül tedd bele egy fakanál nyelét: ha buborékok jönnek fel mellette, a zsiradék elérte a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben nem elég forró az olaj, a tészta sok zsiradékot szív magába. Fontos: a fánkot és az édes tésztákat mindig friss olajban kell sütni!

#3

Kis adagokat helyezz a forró zsiradékba! Ne rakd tele a lábost, mert a tészta lehűtheti az olajat, és azért sem, mert a fánkok a sütés közben megdagadnak.

#4

A tészta egyik oldalának közepét kissé nyomd be, majd ezzel a felével lefelé tedd a lábosba. Az edényt fedd le, és a fánkalját süsd aranyszínűre. Ezután fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik oldalát. A kész süteményt törlőpapírra vagy rácsra szedve csöpögtesd le.

#5

Porcukorral megszórva, rummal vagy pálinkával ízesített baracklekvárral kínáld. Meghempergetheted vaníliás cukorban vagy kókuszreszelékben, de citromos mázzal megkenve is finom.

FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>>

ISZTRIAI FÁNK, EGY FARSANGI FINOMSÁG FELNŐTTEKNEK>>> 

TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss