Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A nagymama pogácsatésztája mindig megkel, a piskótája szép magasra sül, az almás pitéje pedig mennyei omlós. Hiába kérjük el a receptet, otthon valahogy semmi sem sikerül olyanra, mint az övé. Mi lehet a titka? Adunk néhány régimódi, ám jól bevált tippet, amit ha bevetsz a következő sütéskor, talán még a nagyi is megdicsér.
Az étolaj vásárlása korábban egyszerű volt – a boltokban ugyanis alig egy-két féle közül választhattunk. Manapság viszont roskadoznak a polcok a különböző olajoktól, és nem könnyíti meg a helyzetünket az sem, hogy szinte mindegyiket az "egészséges" jelzővel illetik. Hogy melyiket válasszuk? Segítünk eligazodni, mutatjuk a legnépszerűbbeket!
Egyre gyakrabban hallani arról, hogy a napraforgóolaj felmelegítésével káros anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ez nem jó hír, különösen, hogy évtizedekig a napraforgóolaj használatát tartották egészségesnek. Vajon mivel helyettesíthetjük a jól megszokott, minden háztartásban megtalálható olajat?
Mindmegette
Nem egészen egy éve sütötte meg első saját kenyerét a tévés és rádiós műsorvezető, Joshi Bharat pedig szeretné egészen magas szintre emelni a péktudományát. Sőt eljátszott a gondolattal, hogy saját pékséget is nyitna.
Biztosan neked is vannak olyan napjaid, amikor nincs kedved főzni, és a lehető legkevesebb erőfeszítéssel szeretnél valami finomat tálalni vacsorára. Rendelni persze mindig lehet, de nem feltétlenül ez a legolcsóbb lehetőség. Mutatunk néhány remek ötletet!
Liptai Claudia, az ismert színésznő és műsorvezető egy meglepő családi titokról rántotta le a leplet a Mindmegette kamerája előtt.
Újra itt a szombat reggel, és vele a nagy kérdés: mi legyen az ebéd? Ha teljesen tanácstalan vagy, két menüvel segítünk!
A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.
Egy jó lángos ismérve, hogy a tésztája könnyű, kívül ropogós, belül foszlós és kellően vastag. De vajon mi a tökéletes állag titka? Mi lehet a trükk?
A citrom az egyik leggyakrabban használt sütési, főzési alapanyag. Ha megfigyeled, egyes receptek citromlevet, mások citromhéjat igényelnek. Vajon felcserélhető a kettő? Ennek jártunk utána.
A muffin a világ egyik legegyszerűbb süteménye, mondhatni elronthatatlan - ám mégis előfordulhat, hogy nem úgy sikerül, ahogy az mi elképzeltük. Nos, ez az alábbi alapvetések betartásával majdhogynem kizárt.
Videó
Imádod a fánkot, de nem bírod elviselni a lakásban terjengő olajszagot? Akkor ez a te recepted! Mutatjuk videón, hogy készül a fánk sütőben sütve.
A rántotta kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető: vannak, aki simán, minden extra nélkül szeretik, mások szívesen kísérleteznek és teszik izgalmassá ezt a hétköznapi ételt. Ha te is az utóbbiak közé tartozol, mutatunk néhány olyan alapanyagot, amitől még finomabb, lágyabb lesz a kedvenc reggelid.
Biztosan veled is előfordul néha, hogy nincs kedved hosszan bíbelődni a konyhában: ilyenkor jól jön egy egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető recept, ami azért finom és laktató is. Összegyűjtöttünk néhányat, hogy neked csak választani kelljen!
A sütőlapok a leggyakrabban használt sütési eszközök közé tartoznak. Különösen most, az ünnepi időszakban használjuk gyakran, hiszen a kekszeket és mézeskalácsokat ezeken a tapadásmentes bevonatú lapokon a legegyszerűbb megsütni. Ha nincs még sütőlapod, mindenképpen szerezz be egyet, és mi eláruljuk, hogyan lehet minél hosszabb ideig hűséges segítőd a konyhában.