hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teljes kiőrlésű pizzatészta

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehetünk hozzá gyúrás közben). Ezután 20-30 percig letakarva pihentetjük.
  2. A tésztát elfelezzük, és külön-külön kb. fél cm vastagra nyújtjuk. A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 250 fokra előmelegítjük.
  3. A pizzákra ízlés szerinti feltétet teszünk (az egyikre sajtkrém, lazac, lila hagyma, sajt és rukkola, a másikra pizzaszósz, csirkemellsonka, paprika, olívabogyó, mozzarella és kéksajt került).
  4. Kilisztezett nagy gáztepsibe fektetjük, és kb. 15-20 percig sütjük.

Megjegyzés

A bögre 3 dl.
2 db 30 cm-es, vékony pizza lesz belőle.
Nekem pont 17 perc kell, hogy készre süljön ennél a vastagságnál. - Naradriel

Ezek is érdekelhetnek

Friss