A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát kissé átpirítjuk a felforrósított olajban, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, cukorral és a fűszerekkel, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a kefirt, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 3 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 40 cm-es körré kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük szósszal, rászórjuk a sajtot, majd ráborítjuk a második lapot, ezt is lekenjük szósszal és megszórjuk sajttal, végül ráborítjuk a harmadik lapot. Pizzavágóval 8-10 cikkre vágjuk, feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.