Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínhabos eperfánkok

5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 9 darab 6 cm átmérőjű fánkhoz:
  • Az égetett tésztához:
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 3/4 dl hideg víz
  • 3/4 dl hideg tej
  • 2 db nagyobb méretű tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg friss eper
  • 2 dl alaposan lehűtött habtejszín
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 4 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az égetett tésztához a vajat felkockázom, a tejjel és vízzel felforralom, a tűzről levéve hozzáadom a lisztet. Addig keverem, míg a fényes tészta egyetlen gömbben elválik az edény falától. A tojásokat kis tálban felverem. A kissé kihűlt tésztához adom a tojások 1/3-át, alaposan elkeverem, majd a maradék felét, és végül az utolsó harmaddal is fényes tésztává keverem.

A tepsit sütőpapírral bélelem, a sütőt 180 fokra előmelegítem.

A tésztából kb. 4-4,5 cm átmérőjű gömböket formálok hideg vízbe mártott kanál segítségével, jókora helyet hagyva közöttük, hogy szépen megnőjenek. 25-28 perc alatt ropogósra sütöm a fánkokat. Rácson hűlni hagyom.

Közben a jéghideg habtejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá verem. Az eperszemeket felszeletelem.

A már kihűlt fánkokat félbevágom, ha a nagyobbacska fánkok belsejében maradt nem kellően átsült tészta, egy teáskanál segítségével eltávolítom. Az üreget habzsák segítségével megtöltöm a tejszínhabbal, eperszeletekkel díszítem.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek