Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes sárgadinnyeleves

MME MME
1 5/5
15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A jól behűtött sárgadinnyét kettévágjuk, és kaparjuk ki a magját.
  2. A dinnye belét kikanalazzuk. (Figyeljünk, hogy a dinnye héja ne sérüljön meg, hiszen ebben tálaljuk majd a levest.) A formás gömböcskékből kb. fél liternyi mennyiséget tegyünk félre.
  3. A maradék dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével.
  4. Turmixolás után keverjük bele a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk a levest. Szórjuk meg durvára vágott mandulával. Tejszínhabbal is díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek