Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgadinnyeleves bazsalikommal

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A dinnyéket kettévágjuk és a magos részeket kiszedjük. A gyümölcshúsból karalábévájóval kikanyarítunk 20-24 gömböt, és félretesszük. A maradékot kivájjuk, és turmixgép kelyhébe daraboljuk. A lime-ot forró vízzel lemossuk, majd lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
  2. A cukrot egy kisebb edényben elvegyítjük a lime héjával, felöntjük 1/2 bögre cukorral, és kis lángon kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután nagy lángon felforraljuk, illetve főzzük 2-3 percig, majd hűlni hagyjuk.
  3. A kihűlt szirup felét a dinnyedarabokra öntjük, és összeturmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a maradék szirupot, valamint a lime levét, és simára keverjük. Végül beleforgatjuk az aprított bazsalikomot és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. A jéghideg dinnyelevest üvegpoharakba vagy tálkákba merjük. A pálcikákra húzott dinnyegolyókkal és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Sárgadinnyeleves receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss