Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mascarponés gesztenyekrémes torta (szívecske)

60 perc
rafinált
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csipet só
  • A krémhez :
  • 50 dkg mascarpone
  • porcukor
  • rumaroma
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 2.5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A mascarponét a porcukorral és a rumaromával, kikeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, (ha díszítéshez szeretnénk használni, kicsit hagyjunk) összedolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a 2/3 részét a krémhez keverjük, a többi marad díszítésnek. A kihűlt piskótát ketté vágjuk, rátesszük a krémet, kicsit kihagyva a külső lekenéshez, majd ízlés szerint díszítjük.

VALENTIN-NAP: 8 ŐRÜLTEN ÉDES POHÁRDESSZERT >>>

9 SZUPERKRÉMES MASCARPONÉS SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss