Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes krémleves

MME MME
3.2/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A koriandert vagy petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 2-3 percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a tejszínt, a bort és a koriander vagy petrezselymet, és a levest kb. 20 percig főzzük. A levest szitán átpasszírozzuk, csészékbe szedjük, és egy evőkanálnyi tejszínhabot teszünk a tetejére. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 210 kcal

Ezek is érdekelhetnek