Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztárséfek főznek a Debrecziner Gourmet fesztiválon

default user icon
MME
Debrecenbe költözik a gasztronómiai elit a hétvégére. A Debrecziner Gourmet fesztiválon több, mint 30 kiállító várja a vendégeket szeptember 3-5. között a Békás tó-partján.

Mangalica, csili és szilva lesz az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Debrecziner Gourmet fesztivál tematikája, amelyen a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztárséfek és éttermek is bemutatkoznak. A fesztivál célja megmutatni, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

A fesztivál háziasszonya Liptai Claudia lesz, aki mellett a legjobb szakácsok „forgatják majd a fakanalat” a gasztroszínpadon. Például Barna Ádám, Mészáros Ádám, és Mede Ádám séfek különleges menüjeiből is lehet majd választani.

A fesztiválon a helyi Ikon étterem remek fogással csábítja a vendégeket, a mangalica debreceni mellett szilvaleves, csili jam, csöves Kukorica, füstölt chili, és mádi érlelt sajt szerepel a kínálatukban.

Az eseményre az ország minden pontjáról érkeznek kiállítók. Encsről az Anyukám mondta, Egerből a Macok, Budapestről a Babka, a Séf Asztala étterem. Desszertkülönlegességekből és zamatos borokból sem lesz hiány.

 A kiállítók teljes névsorát itt megtekintheted. 

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, ezért számukra ismét megnyílik a Zsebséf terasz, ahol a kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak.A vendégek a rendezvényt védettségi igazolvánnyal és személyi azonosságot igazoló okmánnyal, kiskorúak esetében pedig ugyanezen dokumentumokkal rendelkező kísérővel látogathatják.

Ezek is érdekelhetnek

Friss