Színes cukormázas aprósütik

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • vaj
  • liszt
  • porcukor
  • darált mandula
  • vaníliás cukor
  • szitált porcukor
  • tojás
  • citrom leve
  • tetszőleges ételszínezék

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához a vajat összegyúrjuk a liszttel, a porcukorral, a tojássárgájával, a mandulával, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 8 mm vastagra, majd kiszúrjuk a formákkal. A sütőlemezt sütőpapírral béleljük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formákat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat. A porcukrot, a tojásfehérjét, a citromlevet selymesre kikeverjük, több adagra osztjuk, majd tetszőlegesen színezzük. A kihűlt sütemények tetejét belemártjuk a mázba, a felesleges mennyiséget lecsorgatjuk, majd levegősen tálcára vagy rácsra tesszük, hogy rászáradjon a máz. Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölccsel.

Megjegyzés


Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 98 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss