Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerencsehozó szilveszteri vöröslencse-saláta: gazdag, tartalmas fogás az év utolsó napjára

A néphagyomány szerint megvannak az év utolsó napjának, azaz a szilveszternek is a maga ételei. Ilyenkor kerülendők a szárnyasok, viszont érdemes sok lencsét enni, mivel szerencsét hoz.

Fontosak a hagyományok, és ennek nemcsak a népszokások, hanem az ételek és az ízek is részei. Nem véleten, hogy már kisgyerekként megtanuljuk, hogy melyek a klasszikus, hagyományos ünnepi ételek, melyek nem hiányozhatnak sem a karácsonyi, sem pedig a szilveszteri asztalról!

Nemcsak fogások, hanem élelmiszerek is kapcsolódnak az ünnepekhez, így a szilveszternek is megvannak a maga dedikált alapanyagai. Ilyen például a malachús, a lencse és az olyan aprószemű élelmiszerek, mint például az olajos magvak is, melyek a babonák szerint szerencsét hoznak.

Az év utolsó napján sokan készítenek sertéssültet, fogyasztanak virslit, és a lencse sem maradhat el. Főzelékként, leves formájában, de akár salátaként is ehetjük. Mutatunk most egy nem annyira klasszikus, de ízletes lencsesalátát, amit azok is bátran fogyaszthatnak, akik könnyen puffadnak, ugyanis az alapját adó vörös lencse kíméletes a gyomorral.

ÍGY KÉSZÜL A SZERENCSEHOZÓ, SZILVESZTERI VÖRÖSLENCSE-SALÁTA! VIDEÓN A RECEPTJE >>>

Borítókép: Mindmegette

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss