Előkészítés: A banánt héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, alaposan összedolgozzuk, és fél órán át pihentetjük.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A banános masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, megforgatjuk a szezámmagban, és az olajban körös-körül aranysárgára sütjük. (Ne süssük túl, mert a mag megkeseredik!) Az olajból kiemelve papírszalvétán a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk. Fogvájóval egy-egy szem meggyet tűzünk a labdácskák tetejére.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 342 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre