Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegfűgomba-paprikás medvehagymás nokedlivel

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A gomba szárát levágjuk, csak a kalapja ehető. Szűrőbe tesszük, forró vízzel leöntjük, majd hideg vízzel lehűtjük, hagyjuk lecsöpögni.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, minimális 1-3 tk vízzel felöntjük, majd zsírjára sütjük, így szép piros színű lesz a hagymás alap.
  3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé összeforraljuk. Amennyiben szükséges kevés vízet adunk hozzá.  A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombapaprikáshoz.
  4. Elkészítjük a nokedli tésztát, hozzákeverjük a medvehagymát. Egy fazékban vizet forralunk és kiszaggatjuk a nokedlit. A fürjtojásokat forró vízbe ütve lágyra főzünk.
  5. Tálaláskor a paprikást megszórjuk petrezselyemzölddel, lágy tojásokat teszünk a tetejére, a nokedlit pedig megszórjuk sajttal.

12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>

 

Megjegyzés

A gomba sok vizet tartalmaz, ezért csak szükség esetén pótoljuk a vizet. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek