A gomba szárát levágjuk, csak a kalapja ehető. Szűrőbe tesszük, forró vízzel leöntjük, majd hideg vízzel lehűtjük, hagyjuk lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, minimális 1-3 tk vízzel felöntjük, majd zsírjára sütjük, így szép piros színű lesz a hagymás alap.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, sózzuk, borsozzuk, kissé összeforraljuk. Amennyiben szükséges kevés vízet adunk hozzá. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a gombapaprikáshoz.
Elkészítjük a nokedli tésztát, hozzákeverjük a medvehagymát. Egy fazékban vizet forralunk és kiszaggatjuk a nokedlit. A fürjtojásokat forró vízbe ütve lágyra főzünk.
Tálaláskor a paprikást megszórjuk petrezselyemzölddel, lágy tojásokat teszünk a tetejére, a nokedlit pedig megszórjuk sajttal.