Elkészítés: 1 kanálnyi vajat 2 kanál olajban felolvasztunk, a gombákat szeletelve - vagy ha picik, egészben - megpirítjuk, kiszedjük. Majd a fennmaradt olajban a kockázott hagymaféléket, az apróra kockázott sárgarépával 1 evőkanál vaj hozzáadásával nagyon lassú tűzön 4-5 percig pároljuk, majd a borsót és 1 dl vizet hozzáadunk, és 4 percig pároljuk fedő alatt. A borsót nem szabad sokáig párolni, mert kemény lesz. A végén hozzáadjuk a gombát és 2 evőkanál tejfölt, valamint a fűszereket. 1-2 percig összefőzzük.
Kb. 1/2 kg liszből, 2 tojásból, kávéskanál sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, nokedlitésztát keverünk, és forró, sós vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt, leszűrjük.
A gombás ragut a nokedlivel tálaljuk, friss petrezselyemzölddel és paradicsommal díszítjük.