Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szegedi kifli

2 5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez adom a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom, és hagyom meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.

Miután megkelt, lisztezett felületen elfelezem. Majd mindkét darabot 4 részre osztom. Egyesével kör alakúra nyújtom, kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágom.

A hideg vajat először 2 mm vastag szeletekre vágom, majd a szeleteket felcsíkozom. 1-1 csíkot rakok a tészta nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerem. A kiflik végeit jól visszanyomkodom, és sütőpapírral bélelt lemezre rakom őket. Kicsit hagyom pihenni, majd felvert tojással megkenem.

180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss