hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvaspörkölt háziasszony módra

MME MME
1 4/5
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szarvashúst a hártyától letisztítjuk, majd felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, utána kevés vízzel puhára pároljuk, végül hozzáadjuk a felkockázott húst.
  3. Amikor a víz elfőtt, felöntjük vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, majd puhára pároljuk.
  4. Közben a gombát felszeleteljük, és amikor a hús már majdnem kész, a pörkölthöz adjuk. Készre főzzük.
  5. Az elkészült szarvaspörköltet galuskával tálaljuk (a galuska tésztába apróra vágott petrezselymet keverünk és így főzzük ki).


Ezek is érdekelhetnek