Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalámis-parmezános rizs

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a bacont és a szalámit. Ha ezzel elkészültünk, akkor kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz egy kevés olajat, vagy vajat tesztünk, aztán a hagymát kissé megdinsztejük rajta, majd a fokhagymát és a petrezselymet is hozzáadjuk. 
  3. Hozzáöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a bor, és az alaplé.
  4. Sózzuk, borsozzuk, aztán 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Ha szükséges, önthetünk hozzá még egy kevés alaplevet. 
  5. Elkeverjük a felvert tojással a tejszínt, aztán összekeverjük a tojásos tejszínnel, majd a vajat is beledobjuk. Miután elkevertük, elzárjuk a gázt a rizs alatt, és végül beleöntjük a parmezánt és a félretett bacont és szalámit.

Ajánljuk még: 

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A SZALÁMIS-PARMEZÁNOS RIZS >>> 

CSIRKEPÖRKÖLT >>> 

CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>>

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss