hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalámis-parmezános rizs

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a felaprított bacont és az apróra vágott szalámit, majd kiszedjük és félretesszük mindet.

  2. A visszamaradt zsiradékhoz egy kevés olajat vagy vajat tesztünk, majd a hagymát kissé megdinszteljük rajta, és az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk.

  3. Hozzáöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük jó minőségű fehérborral és az alaplével.

  4. Megsózzuk, megborsozzuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Ha szükséges, önthetünk hozzá még egy kevés alaplevet.

  5. Elkeverjük a felvert tojást a tejszínnel, a rizshez adjuk, majd a vajat is beledobjuk. Miután elkevertük, elzárjuk a gázt a rizs alatt, és végül beleöntjük a parmezánt, a félretett bacont és szalámit.

Ajánljuk még: 

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A SZALÁMIS-PARMEZÁNOS RIZS >>> 

CSIRKEPÖRKÖLT >>> 

CSÍPŐS CSIRKESZÁRNYAK >>>

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek