Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svéd csülök

5/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt csülköt egy éjszakára beáztatjuk, másnap kuktában háromnegyed órát főzzük, de ne legyen teljesen megfőve. Kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kicsontozzuk.

Egy tálkában jól összekeverjük a fűszereket, a szegfűszeget, a babérlevelet, a majoránnát, a mézet, a borsot, a mustárt, az ételízesítőt, a tojás sárgáját, az összetört fokhagymát. Ezzel bekenjük mindenütt a csülköt, tepsibe vagy jénai edénybe tesszük. Hozzáadjuk a zsírt, valamint a vörösbort. Forró sütőbe tesszük, és lassú tűzön, gyakori locsolgatás mellett pirosra sütjük.

Megjegyzés

Párolt zöldségekkel tálaljuk, de jól illik hozzá a feltöltött receptjeim között megtalálható Fokhagymás-petrezselymes vegyes zöldség is. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek