A sültparadicsom-krémleveshez a paradicsomokat félbevágjuk, belsejükkel felfelé betesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közéjük teszünk néhány gerezd fokhagymát.
Meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokat megfordítjuk (hogy belsejükkel lefelé feküdjenek). 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben a vöröshagymát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy fazékban 1 evőkanál vajat megolvasztunk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot. Ekkor adjuk hozzá a sült paradicsomokat és fokhagymát, ízesítjük balzsamecettel. Fakanállal kicsit szétnyomjuk őket.
Összekeverjük, majd hozzáöntjük a forró alaplevet, és megvárjuk, amíg felforr. Botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
Megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel, és hozzáöntjük a tejszínt. Megvárjuk, hogy rottyanjon kettőt, majd újra turmixoljuk, hogy biztosan nagyon krémes állagot kapjunk. A paradicsomlevest parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a sültparadicsom krémleves!