Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültparadicsom-krémleves

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, belsejükkel felfelé betesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közéjük teszünk néhány gerezd fokhagymát.
  2. Meglocsoljuk őket egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomokat megfordítjuk (hogy belsejükkel lefelé feküdjenek). 200 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. Egy fazékban 1 evőkanál vajat felolvasztunk, majd ráöntjük a felvágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáteszünk 1 evőkanál sűrített paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet, majd hozzátesszük a sült paradicsomokat és fokhagymákat. A fakanállal kicsit szétnyomkodjuk őket.
  4. Amikor már picit lepirultak a paradicsomok a fazékban, hozzáöntjük a húsleves-alaplevet és megvárjuk, amíg felforr, majd utána egy botmixer segítségével leturmixoljuk az egészet.
  5. Megszórjuk a friss bazsalikomlevelekkel, és hozzáöntjük a tejszínt. Megvárjuk, hogy rottyanjon kettőt, majd újra leturmixoljuk, hogy biztosan egy nagyon krémes állagot kapjunk. Parmezánnal megszórva tálaljuk. 

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

ÉDES PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL>>>

BAZSALIKOMOS PARADICSOMLEVES RIZZSEL>>>

PARADICSOMLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss