A szalonnát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, a felszeletelt sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. Megsózzuk, megborsozzuk, majd mehet bele a babérlevél, a vékonyra szelt fokhagyma, a citrom reszelt héja és a kurkuma. Felöntjük vízzel, és alacsony lángon kb. 40 percig főzzük.
Közben elkészítjük a krumpligombócokat: a burgonyát apróra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Még melegen krumplinyomóval áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és kelt tésztához hasonló keménységűre gyúrjuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle.
Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a leveshez a zöldbabot, a citrom levét és a gombócokat. Végül hozzákeverjük a tejfölt és megszórjuk a kaporral.
Tányérokba szedve forrón kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A KAPROS ZÖLDSÉGLEVES BURGONYAGOMBÓCCAL