Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és a puha vajjal simára keverjük. A túrót villával alaposan összetörjük. A citromot és a narancsot forró vízzel megmossuk, héjukat belereszeljük a túróba. Fél citrom levét belefacsarjuk. Hozzáadjuk a búzadarát, a mazsolát, majd hozzákeverjük a tojássárgájás krémet, és óvatosan beleforgatjuk a habot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, szépen elsimítjuk. 35-40 percig sütjük, amíg a teteje barnulni kezd. A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk kihűlni, majd levesszük a forma szélét, és a tortát tálra húzzuk. Felszeletelve, porcukorral gazdagon meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre