hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült nyelv

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kb. 2 kilónyi nyelvet forrásban lévő vízbe mártogatva megpucoljuk a fehér színű külső hámtól. Utána fűszeres, vöröshagymás, fokhagymás vízben feltesszük főni. Ha van, használjunk kuktafazekat. Ne sajnáljuk a hagymaféléket, bőven tegyünk bele.

Amikor már félig megpuhult a nyelv, teszünk rá bőven fehér zsírt. Azért bőven, mert isteni finom a zsírja kenyérre kenve, kovászos uborkával. Addig sütjük a nyelvet, míg megpirosodik a külseje. Tört krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Természetesen zsíros kenyérre is kitűnő. - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek