Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó! 1 cm vastagra kinyújtjuk, 1 cm-es csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb. 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.
A túrós tésztával összevegyítjük, és az előkészített, margarinnal kikent, morzsával megszórt tepsibe tesszük. 200 fokon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre