Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos kagylótészta

MME MME
3 4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Feltesszük főni a kagylótésztát. A vajat és az olívát felforrósítjuk. A karikára vágott újhagymát megfonyaszjuk benne. Gyorsan rádobjuk a reszelt fokhagyma gerezdet, majd a fél csomag spenótot. Ha átforrósodott, ráöntjük a tejszínt, a krémsajtot, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Csak átrotyogtatjuk. A kifőtt kagylótésztát hozzátesszük, jól átforgatjuk, és a tányéron megszórjuk lágy sajttal.

Megjegyzés

A sajtot csak a pikáns íze miatt használjátok, el lehet hagyni. Az eredeti receptben kockára vágott pulykamellett kell a vajon és olajon megpirítani, és az itt visszamaradt zsíradékon a további folyamat megegyezik. Majd a szószba a végén belekeverjük a húst is, és úgy keverjük össze a tésztával. Természetesen ebben az esetben kb. 10 perccel tovább tart az elkészítés. Ezt azért próbáljátok ki, mert isteni és a látványa is klassz. - MME

Ezek is érdekelhetnek