Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-fokhagymás félbarna zsemle, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Finomra törjük a fokhagymát, és az olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk. Félretesszük hűlni.
  2. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, a lisztekkel (BL55, teljes kiörlésű) és a sóval lassú járaton dagasztjuk 3 percet. Ha szükséges, lecsepegtetjük a spenótot, és hozzáadjuk a dagasztáshoz, ezzel pedig további 5 percet dagasztjuk magasabb fokozaton. Az elkészült tésztát néhány mozdulattal átgyúrjuk, és gömbölyítjük. Egy tálban letakarva, a pulton érleljük 40 percet.
  3. Lazán átnyomkodva rudat sodrunk belőle, és újabb 10 percet pihentetjük letakarva.
  4. 8 egyforma részre vágjuk, felgömbölyítjük és az aljukat megcsippentve, a tetejüket lisztbe mártjuk és egy tepsin letakarva kelesztjük 30-40 percet.
  5. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütjük a zsemléket.

Nézzétek meg videón is a spenótos-fokhagymás félbarna zsemle elkészítését:

Ezek is érdekelhetnek