Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-narancsos briós, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg liszt (BL55)
  • 0,8 dkg tengeri só
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • A formához:
  • vaj
  • A kenéshez:
  • tojás
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • málnalekvár

Elkészítés

  1. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel. Az utolsó pár percben hozzácsipkedjük a vajat, végül lassú járaton belekevertetjük a narancs darabokat. Kb. 1 órát érleljük a tésztát letakarva a pulton.
  2. A tésztát elfelezzük. Az egyik felet gömbölyítjük, a másikat 6 darabra vágjuk, és szintén gömbölyítjük. Így pihentetjük letakarva 15 percet.
  3. A nagy gombócot hosszúkásra formázzuk és vajjal kikent bélelt pástétomformába tesszük, lekenjük tojással, majd fóliával lefedve pihentetjük 60 percet. Utána bevagdossuk.
  4. A kis gombócokat egy hatos, rózsa alakú, vajjal kikent szilikon sütőformába tesszük a szép felükkel lefelé és szintén 60 percet pihentetjük.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt megsütjük a briósokat. Porcukorral megszórva, málnalekvárral kínáljuk.

Ajánljuk még:

TÚRÓS BATYU, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>> 

DUPLASAJTOS-SNIDLINGES POGÁCSA>>> 

ROPOGÓS HÉJÚ APRÓ PÉKSÜTEMÉNYEK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss