hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-narancsos briós, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A kakaós-narancsos briós elkészítéséhez a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel.
    2. Az utolsó pár percben hozzácsipkedjük a vajat, végül lassú járaton belekevertetjük a narancs darabokat. Kb. 1 órát érleljük a tésztát letakarva a pulton.
    3. A tésztát elfelezzük. Az egyik felet gömbölyítjük, a másikat 6 darabra vágjuk, és szintén gömbölyítjük. Így pihentetjük letakarva 15 percet.
    4. A nagy gombócot hosszúkásra formázzuk és vajjal kikent bélelt pástétomformába tesszük, lekenjük tojással, majd fóliával lefedve pihentetjük 60 percet. Utána bevagdossuk.
    5. A kis gombócokat egy hatos, rózsa alakú, vajjal kikent szilikon sütőformába tesszük a szép felükkel lefelé és szintén 60 percet pihentetjük.
    6. 190 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt megsütjük a briósokat. Porcukorral megszórva, málnalekvárral kínáljuk.

      Nézd meg videón, hogy készül a kakaós-narancsos briós:

Ezek is érdekelhetnek

Friss