Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd a finomra vágott vörös- és póréhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáöntjük a húslevesalaplét, és 10 percig főzzük.
A spárga alsó részeit levágjuk, és félreteszünk belőle néhány darabot a díszítéshez. A többit kisebb részekre feldaraboljuk. A félretett spárgafejeket a leveshez adjuk, 3 percig főzzük, majd kimerjük őket, és hideg vízzel leöblítjük (kb. 30 másodpercig, hogy megtartsa az élénk zöld színét).
A feldarabolt spárgát a leveshez adjuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, majd fedő alatt 5 percig vagy puhulásig főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levest.
A baconszeleteket kettévágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. A leveseket tányérokba kanalazzuk, majd a főtt spárgafejekkel és a pirított baconnel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre