Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol tortilla (tojásos-burgonyás szeletek)

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk.

Felforrósítunk 2 evőkanál olajat egy nagy, bevonatos serpenyőben, és kb. 15 percig pirítjuk benne a krumplit a hagymával. Hozzáadjuk a paprikát, és még 5 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, tálra borítjuk, kissé hűlni hagyjuk.

A tojásokat felverjük, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajat felforrósítjuk a serpenyőben, visszaöntjük a krumplis keveréket, rá a tojást, jól összerázzuk, és hagyjuk megsülni.

Leborítjuk a serpenyőt egy nagy tányérral, ráfordítjuk a tartalmát, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. A lepény másik oldalát még 5 percig sütjük, majd kiborítjuk. Kisebb kockákra vágjuk, fogvájót tűzünk bele, és tálaljuk. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek