Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-sajtos vendégváró kosárkák

60 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A kosárkákhoz:
  • 25 dkg főtt,áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk só
  • A kosarak kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • szezámmag ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 1 ek étolaj
  • 15 dkg gépsonka felaprítva
  • 1 mk házi paprikakrém
  • 10 dkg mini mozzarella golyó

Elkészítés

  1. A kosárkák készítése: A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón kinyomjuk. A liszttel, a margarinnal és a sóval összegyúrjuk. Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A 3 karikát úgy helyezzük egymásra, hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk. Tojással lekenjük.
  2. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 8 db kosárka lesz belőle. A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. Ebből is 8 db lett. Ez lesz a kosárkák fedele.
  3. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. A kis kosár fedeleket kb 10 perc után kiszedhetjük a sütőből, mivel hamarabb megsül, mint a három réteg. Kb 25 perc alatt készre sült. Száraz, hűvös helyen hetekig eltarthatjuk.
  4. A töltelék készítése: Egy serpenyőben az étolajat felhevítjük, rászórjuk az aprított gépsonkát. Fűszerezzük paprikakrémmel, kicsit átsütjük. A mini mozzarella golyókat is hozzáadva, a sajt felolvadásig kevergetjük. Betöltjük a kosarakat, piros és zöld paprika darabokat teszünk a tetejére. A fedelét rátesszük és fogyaszthatjuk is. Tölthetjük mással is. Például: tojáskrémmel, gombás, húsos raguval is. Ki, mit szeret. Jó étvágyat kívánok hozzá!

9+1 SÓS MUFFIN, AMIT IMÁDNI FOGYSZ >>>

11 ISTENI SÓS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ MASCARPONE >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom vendégváró - ditti56

Ezek is érdekelhetnek