A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, finom morzsaszerű tésztát készítünk (lehet robotgépben is) majd 1-2 evőkanál vizet hozzáadva tésztát gyúrunk belőle, és 20 percre a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és egy kiolajozott tortaformába (24 cm-es) rakjuk úgy, hogy a széle túllógjon a peremén, újra berakjuk a hűtőbe 15 percre. A tésztát villával megszurkáljuk, közepére, sütőpapírra babot vagy lencsét rakunk nehezéknek, majd a 200 fokra előmelegített sütőben, 10-15 percig elősütjük. Ezt követően levesszük róla a sütőpapírt, babot és újabb kb 8 percig sütjük. Ha kész, levágjuk a túllógó tészta részeket.
A töltelékhez kiolajozott serpenyőben megpirítjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, és megfonnyasztjuk. Egy tálban elkeverjük a tojást a tejszínnel, a borssal, a reszelt parmezán 3/4-ével, majd hozzáadjuk a sonkás póréhagymát. Az egészet a tésztára öntjük, és megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük
Szuper ebéd vagy vacsora egy tál friss salátával. A serrano sonkának elég karakteres íze van, ha valakinek túl erős, az készítheti más sonkából is. - Drkk
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!