Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-mozzarellás cukkinitekercs paradicsomsalátával

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

  1. A cukkinitekercshez a cukkinit mindkét végét levágjuk, majd egy zöldség hámozó segítségével, hosszában egybefüggő szeleteket húzunk le vele. Az így kapott egységes szeleteket, forró serpenyőben olívaolajon meggrillezzük.
  2. Sütés után egy nagyobb darab durva borssal meghintett fóliára fektetjük a szeleteket úgy, hogy kissé átfedésben legyenek, így kapunk egy cukkinivel borított lapot.
  3. Ezt a téglalap alakú felületet hasonlóképpen beborítjuk sonkával, majd rukkolával.
  4. A mozzarella sajtot ujjnyi csíkokra felszeleteljük, és a rukkolára helyezzük hosszában, egymás mellé. Amikor ezzel is elkészültünk, a fólia segítségével elkezdjük szorosan feltekerni. Feltekerés után, mindkét oldalán visszahajtjuk a fóliát, és hűtőbe helyezzük 1 órára.
  5. A salátához a paradicsomot a lehető legvékonyabb szeletekre szeljük, egy edényben egymásra fektetjük, fűszerezzük ízlés szerint. Ezután olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, hűtőben tároljuk kb. 30 percig, míg jól összeérnek az ízek.
  6. A cukkinitekercsről a fóliát leszedjük, és kb. 5 cm széles szeleteket vágunk belőle, és a paradicsomsalátával, valamint rukkolával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss